א’, שהתגייס לחיל השיריון מספר שבועות לאחר שעבר ניתוח, טוען כי מפקדיו זלזלו בו ודורש שיכירו בו כנכה צה”ל.
א’, תושב האזור (חיפה), התגייס בשנת 2018 לחיל השיריון בצה”ל, כ-6 שבועות בלבד לאחר שעבר ניתוח וריקוצלה.
במהלך הטירונות הקרבית, התלונן א’ פעמים רבות, על כאבים באזור הניתוח אך כל פניותיו למפקדיו נדחו שוב ושוב והסתכמו במשככי כאבים שניתנו לו על ידי רופא היחידה.
במהלך המסע הרגלי שהשתתף בו, הוא התמלא חששות כבדים כי “התפרים שבאזור הניתוח יפתחו” כדבריו למפקדיו ואף סבל מכאבים עזים באזור הניתוח ומהקושי הגופני אך לטענתו, תלונותיו זכו לזלזול מצד מפקדיו בטירונות.
עו”ד רועי סבג, אליו פנה א’, מספר: “בשיאו של מצב הדחק והחרדה (במהלך המסע רגלי), לקה א’ בתסמונת פוסט טראומטית. משרד הביטחון הגדיר תסמונת זו כ”הפרעה קונברסיבית-אפוניה”. הפרעה זו היא הפרעה נפשית שאינה מאפשרת לא’ לדבר, אלא לכל היותר לגמגם הבהרות אך א’ סובל למעשה משיתוק של מיתרי הקול כחלק מפוסט הטראומה”.
בימים הראשונים שלאחר האירוע, מפקדיו של הטירון סירבו להאמין לתלונותיו ובחרו לראות בו כמי שאינו דובר אמת. רק כ-3 חודשים לאחר שא’ חדל לדבר, הוא שוחרר מהצבא בפרופיל 21.
כיום, בחלוף כשנה וחצי מקרות האירוע, א’ אינו מסוגל לבטא עצמו בעל פה אלא רק בכתב. הוא מתקשה למצוא מקום פרנסה ולחזור לחיי שגרה.
א’ איבד את קול בטירונות ודורש הכרה כנכה צה”ל – “תביעה שהוגשה עצמאית מטעם בני המשפחה להכרה בנכות ממשרד הביטחון נדחתה בנימוק שאין קשר סיבתי בין השירות הצבאי לבין המחלה”, אומר עו”ד רועי סבג שמגיש בימים אלו ערעור על החלטת קצינת התגמולים לבית משפט השלום בחיפה.
“מדובר בנער מבריק שהצטיין בלימודיו בטרם גיוסו לצה”ל. צר לי כי משרד הביטחון החליט להתנער מחובותיו כלפי א’. זכויותיו של מרשי תבררנה בבית משפט השלום”, הוסיף עו”ד סבג.
כתבה מתוך האתר inn.co.il